Podcastserie om drabstiltalt sosu-hjælper giver dygtig lokaljournalistik vinger

PODCAST: Retssagen mod en 60-årig kvindelig sosu-hjælper, som er tiltalt for et drab og syv drabsforsøg på plejecenter Tirsdalen i Randers, kører i disse dage ved retten i Randers. Det billige podcastmedie viser sin nytte, når lokale begivenheder viser sig også at være relevante for landets øvrige borgere.

 • Oprettet den .

Qvortrups nye podcast-serie er public service på ny måde

PODCAST: Lægens bord har for alvor skiftet medie. En flytning som har givet værten Peter Qvortrup Geisling mulighed for at tilføre ´Lægens Bord´ endnu flere public service-er fremragende public servicevitaminer.

 • Oprettet den .

Podcastserie om lægekunst er guldgrube af bud på dens betydning

PODCAST: Den evidensbårne lægevidenskab med alle dens data og retningslinjer har mere end nogensinde brug for lægekunsten, fremgår det af den amerikanske podcastserie "The doctors Art", som diskuterer lægekunst med nogle af landets mest anerkendte medicinske læger, forskere og administratorer.

 • Oprettet den .

Sommerpodcasts belønner lytterne med inspirerende samtaler om hjernesygdomme

PODCAST: Lundbeck-fondens støtte til programserien Brainstorms sommerserie "De fire undladelsessynder" er givet godt ud, for programmernes to videnskabsjournalister formår at få forskere til at fortælle så spændende og forståeligt om deres nyeste forskning, at man får lyst at vide endnu mere.

 • Oprettet den .

Skarp og usentimental podcast om poets eftermæle og spastiske handicap

PODCAST: Hvordan skulle din nekrolog lyde, hvis du selv kunne skrive den? spørger værten Lærke Kløvedal poeten og debattøren Casper Eric om i sin indsigtsfulde podcast ´Det Sidste Måltid´, hvori Casper Eric reflekterer over byrden ved at leve med sin diagnose cerebral parese i et moderne samfund, som kræver det perfekte.

 • Oprettet den .

Klog og rørende podcastserie om stress og udbrændhed viser nye veje

PODCAST: Hvordan sparker vi os selv bag i uden, at det bliver en nedtur, spørger journalist Palle Steffensen i en ny klog og rørende podcastserie, hvori han taler med ambitiøse og succesrige mennesker, der ligesom han selv har haft så alvorlige stresssammenbrud, at de har været nødt til at droppe jobs og karrierer og lægge deres liv helt om.

 • Oprettet den .

Ny podcast: Dit indre ur afgør hvor effektiv medicinen er

PODCAST: Tidspunktet på døgnet, hvor man indtager sin medicin, bestemmer, hvor godt medicinen virker, fremgår det af netop udgivet interessant og troværdig podcast, der kalder på større forståelse af den cirkadiske medicin og betydningen af kroppens mange indre ure.

 • Oprettet den .

Nysgerrig podcastserie om vacciner borer i politisk ukorrekte varme kartofler

PODCAST: Professor i global sundhed fra Syddansk Universitet Christine Stabell-Benn er vært på ny podcastserie, hvori sundhedseksperter giver deres perspektiver på, hvad vi ved om corona og vacciner, hvordan vi bruger dem, og hvad vi kunne gøre endnu bedre. 

 • Oprettet den .

Podcast slår et vellykket slag for mikrobernes betydning for vores sundhed

PODCAST: En ny podcastserie kommer hele vejen rundt om vores liv med de trillioner af mikrober, som lever inden og udenpå os. Den meget personlige og oplevelsesbaserede tilgang til videnskabsformidling er med sin brede og underholdende tilgang til emnet et kompetent  bud på, hvordan videnskab også kan formidles.

 • Oprettet den .

Ny podcast-serie om kræftramtes børn er båret af masser af omsorg og erfaring

PODCAST: Kræftens Bekæmpelse forsøger i en foreløbigt meget vellykket podcastserie at hjælpe forældre, familie, venner, lærere og pædagoger til, hvordan de kan tage de meget vigtige, men også ofte meget svære snakke med børn, der oplever alvorlig sygdom hos en forælder eller mister en mor eller far.

 • Oprettet den .

Podcastserie om unormale mennesker er informativ og sympatisk

PODCAST: Fem fine og sympatiske podcasts om unormale mennesker udforsker, hvad vi opfatter som normalt, hvad vi modsat stempler som unormalt, og hvorfor vi har det så svært med det anderledes.

 • Oprettet den .

Lige lovlig ukritisk podcastserie om gabet mellem forskning og samfund

PODCAST: En række unge lægevidenskabelige forskere kommer i en ny begavet og velproduceret podcastserie med deres bud på, hvordan forskningen kan bygge bro mellem videnskaben og det omkringliggende samfund. 

 • Oprettet den .