Fremragende podcastserie om kronisk hjernerystelse

PODCAST: En ny afslørende podcastserie om ikke kun ulige, men som oftest også totalt håbløse forhold for danskere med kronisk hjernerystelse, viser, hvorfor podcasts er sådan et genialt medie for mennesker, der har noget på hjerte, men også har styr på fakta.

Podcast om massemorders hjerne er teknisk kedelig, men det er helt lige meget

PODCAST: En ny podcast fra New York Times vil aldrig vinde priser for hverken et særligt innovativt lyddesign, en unik fortællemåde eller stor interviewkunst. Men det er også lige meget. Dens indhold om en massemorders hjerne er meget opsigtsvækkende, fordi den kan give en ny forklaring på mange krigsveteraners psykiske problemer og PTSD.

Veloplagt podcast gør patienter klogere på psykiatrien

PODCAST: Hvad gør man, hvis man som psykiater igen og igen oplever mismatch mellem patienternes forventninger til psykiatrien, og det psykiatrien kan levere? Man laver selvfølgelig en podcast om psykiatri, der gør op med misforståelser og fejlinformation. Podcasten er godt selskab, men spørgsmålet er, om den rammer sin målgruppe.

Ny dansk podcastserie om sundhed kaster kritisk lys på sundhedsmyndighederne

PODCAST: Læge Alexander Mackenzie og ernæringsterapeut Patricia Højbo har lanceret en ny podcastserie om sundhed og sygdom med fokus på viden, de mener mangler i sundhedsvæsenet. Serien har et ofte subjektivt syn på sundhed, en lidt for sludrende stil, og værten er for ukritisk. Alligevel er serien veloplagt og kan være værd at lytte til.

Podcast-aktuel psykiater: Vi læger er sjove at gøre grin med, fordi vi har magt

PODCAST: Gennem comedy-foredrag sætter psykiater Andreas Hoff fingeren på lægestandens og sundhedsvæsenets ømme punkter. På det seneste har han meldt sig ind i debatten ved at udgive podcasten ’Mens du venter’, der henvender sig til alle, der venter på at få tid hos en psykiater, og som generelt er nysgerrige på psykiatrien og psykisk sygdom.

Principiel podcast besvarer desværre ikke vigtige spørgsmål

PODCAST: Flere og flere private indsamlingskampagner på de sociale medier samler ind til behandling til svært syge kvinder, som ikke kan få behandling i det offentlige. DR’s podcast ´Genstart – Støt en dødssyg´er vigtig og principiel, men besvarer desværre ikke vigtige spørgsmål.

Veldækket bord af videnskabelige, men nemme sundhedsråd for det nye år

PODCAST: Har du efter heftige julefrokoster, julens and, sukkerbrunede kartofler, risalamande og nytårets øvrige udskejelser fået så rigeligt med mad og drikke, at du nu drømmer om et sundere liv i 2024? Så kan den britiske og verdensberømte sundhedslæge Michael Mosley være den hurtige og helt rigtige hjælper hertil.

Her er årets 5 mest interessante podcasts

PODCAST: Kulturskribent Maria Cuculiza har her valgt nogle af de mest interessant podcasts fra sundhedsområdet i det forgangne år. De fem valgte er i den grad fortsat værd at høre.

Podcastserie lavet af to kræftsyge venner går lige i hjertekulen

PODCAST: Stinne Leth og Christian Holmsberg deler i en fælles podcastserie ud af deres oplevelser og de tanker, som de gør sig om at være yngre, uhelbredeligt syge kræftpatienter. En helt ny episode handler om, hvad man stiller op, når der ikke er flere behandlinger, efter at lægerne har sagt til Stine, at der ikke er mere, de kan gøre mod sygdommen.

En maggi-terning for ørerne: Koncentreret og kvalificeret viden om medicinsk CBD

PODCAST: Når patienter går til lægen og beder om medicinsk cannabis, kan de ikke forvente, at lægen ved, hvordan det virker, for der er ringe viden om det. Ny prisværdig kort og databåren podcast fortæller, hvad den nyeste videnskabelige forskning viser. Det er koncentreret og kvalificeret og en fornøjelse.