SF’s Jacob Marks nye bog om stress, fartblindhed og mangel på grænser er en gyser

BØGER: Da SF’s unge politiske håb Jacob Mark, der i 2015 kun var 23, stormede ind i på Christiansborg, var han ung, stærk og uovervindelig. I dag otte år senere har han været ved at blive blind af stress, haft sygeorlov i godt et halvt år og kæmper nu med at finde grænserne for hvor meget, han han overhovedet kan og vil overkomme.

 • Oprettet den .

Ny bog guider med sort humor til, hvordan man har det dødskægt på hospitalet

BØGER: Hvis man vil lære mere om, hvordan man taber 10 kilo, bedre skjuler sit hentehår og i øvrigt tjener styrtende på aktiemarkedet uden at løfte en finger, så viser ny bog hospitalspatienter, hvordan de skaber sig rigdom, spas og ballade trods en langvarig og ellers opslidende indlæggelse.

 • Oprettet den .

Ny inspirerende fagbog vil lære ergoterapien at bruge naturen

BØGER: Patienter - og raske - bør tilbydes friluftslivsaktiviteter i grønne omgivelser, uanset om indsatsen har fokus på sundhedsfremme, forebyggelse, rehabilitering eller palliation, anbefaler to ergoterapeuter bag en ny bog om sundhedsindsatser i grønne omgivelser.

 • Oprettet den .

Ny solid biografi løfter uretfærdigt glemt dansk forskerpar op fra glemslen

BØGER: For hundrede år siden, den 12. december 1922, gik Nobelpristager August Krogh sammen med sin hustru Marie Krogh i land i København fra Amerikafærgen. I hånden bar hun en lille kurvekuffert indeholdende starten på opskriften på insulin. Blot tre måneder senere blev de første danske diabetes-patienters liv reddet med den nye medicin. Ny bog fortæller fascinerende historie om parrets banebrydende forskning og ægteskab.

 • Oprettet den .

Sundhedspolitikere bør drage konsekvenser og patienter kan lære af fremragende bog

BØGER: Journalist Anne Meiniche, der har levet i tæt symbiose med det danske sundhedsvæsen siden et alvorligt trafikuheld for mere end 22 år siden, efterlyser omsorgsparathed fremfor omstillingsparathed i sin nye bog. Bogen er et fremragende indspark, som sundhedspolitikere bør drage konsekvenser af og andre patienter lære af.

 • Oprettet den .

Ny bog fortæller åbent og ærligt om sjælden lymfekræft

BØGER: Danske patienter med den sjældne kræftsygdom, kutant lymfom, har længe følt sig meget alene med deres sygdom, fremgår det af en ny, velfortalt og prisværdigt omhyggelig bog, som giver patienterne mulighed for at spejle sig i andre patienter med lymfekræft i huden.

 • Oprettet den .

Yderst diskutabelt bidrag til fløjkrig mellem læger og stofskiftepatienter

BØGER: Har du problemer med dit stofskifte, er du nødt til selv at tage ansvar for din egen sundhed og hverdag, hævder forfatterne bag en ny bog om stofskiftesygdomme, hvori de blandt andet – baseret på egne udfordringer – forsøger at guide til naturlig behandling af stofskiftesygdomme. Men bogen er præget af udokumenterede og anekdotiske kliniske oplevelser.

 • Oprettet den .

Læges nye børnebog om fædres stress og depression er fuld af respekt og forståelse

BØGER: Når en far får stress og depression, kan det være vanskeligt for barnet at forstå, hvad der sker. Læge Morten Saksø har derfor skrevet en lille, nænsom, respektfuld og meget konstruktiv børnebog, som hjælper til at sætte ord på det, som kan være svært at sige til sit mindre barn.

 • Oprettet den .

Bedre Psykiatri udgiver overskuelig overlevelsesguide til pårørende

BØGER: Antallet af psykisk syge er vokset markant de senere år, og både syge og pårørende rapporterer tilsvarende stigende vanskeligheder med at finde vejen frem til den rigtige hjælp i de regionale og kommunale systemer. Det forsøger Bedre Psykiatri nu at råde bod på i et forståelig og meget overskuelig guide.

 • Oprettet den .

Ny stærk fagbog om dobbeltdiagnoser er konkret og visionær

BØGER: Psykiske sygdomme og misbrug kan forstærke hinanden, hvilket betyder, at de ramte personer bliver mere syge og er sværere at diagnosticere og behandle, da det kan være vanskeligt at vurdere, om symptomer skyldes den psykiske lidelse eller rusmidlet. Ny bog, som er et opgør med silotænkning, opfordrer til øget helhedstænkning.

 • Oprettet den .

Endelig en brugbar og behjertet bog om brystrekonstruktioner

BØGER: Indtil nu har det været urimelig vanskeligt at finde god og kvalificeret information om rekonstruktion af bryster i forbindelse med brystkræft. Ny bog af danske fageksperter og berørte kvinder råder flot bod herpå.

 • Oprettet den .

Bramfri bog om lort går det nye år i møde med solide råd til bedre fordøjelse

BØGER: Er man én af de mange, som kæmper med oppustethed, forstoppelse, diarré, halsbrand, reflux eller smertefulde tarmsygdomme som for eksempel irritabel tyktarm, IBS, så er der gode råd at hente i ny fortræffelig guide til, hvordan man effektivt og hurtigt får et lettere og bedre liv.

 • Oprettet den .

Ny kyndig guide til sundt vægttab

BØGER: Vil man gerne tabe sig og blive en sundere udgave af sig selv i ét hug, så er en ny og kyndig bog om anti-inflammatorisk kost og livsstil et godt bud på, hvordan man kan nå frem til sit mål uden for megen gråd og tænders gnidsel.

 • Oprettet den .

Ny selvironisk bog om snorkning er mest for mænd

BØGER: Den danske filminstruktør, forfatter og satiriker Oliver Zahle tager snorkende mænd, som ikke vil erkende deres problem ved vingebenet i sin nye og underholdende bog om, hvordan han selv var ved at snorke sit parforhold i stumper og stykker.

 • Oprettet den .