Skøn bog om mennesker og dyrs hjerter er både til børn og voksne

BØGER: Dyrlæge og professor på Københavns Universitet Lisbeth Høier Olsen og læge og professor i hjertesygdomme Jacob Eifer Møller, Rigshospitalet og Odense Universitetshospital, har inspireret af egne børn og børnebørn begået en fremragende bog om dyr og menneskers allervigtigste organ. En bog som både mindre og større børn, men også voksne, kan have fornøjelse af.

 • Oprettet den .

Ung kvindes bog om skizofreni gør op med mediernes skræmmehistorier og vrangbilleder

BØGER: Vi har ikke brug for flere negative historier om psykisk syge i medierne, for lige nu er det desværre de opsigtsvækkende, men stigmatiserende overskrifter, der dominerer mediebilledet. Vi har i stedet brug for stille og rolige beretninger om, hvordan man som psykisk syg klarer et helt almindeligt liv med alle de udfordringer og glæder, det giver, fastslår den danske, unge skizofrene forfatter, Georgia Brask.

 • Oprettet den .

Ny bog vender forståelsen af autisme på hovedet

BØGER: Autisme beskrives ofte som en forstyrrelse i håndteringen af sensoriske stimuli, men hvad nu, hvis det viser sig, at hjernen slet ikke bearbejder stimuli? spørger belgisk ekspert, som i ny bog gør op med forestillingerne om, at autistiske hjerner er mere følsomme over for eksempel lys, lyd og berøring.

 • Oprettet den .

Ny norsk roman om det værste, der kan ske, er verdensklasse

BØGER: Den mange gange prisbelønnede forfatter Carl Frode Tillers nye roman ´Flugt´ om et forældrepars tab af deres 12-årige søn kommer helt sikkert til at høre til på listen over bedste udenlandske litteratur udgivet i 2023. Den er dybt bevægende, genialt komponeret og fuldstændig uforglemmeligt skrevet.

 • Oprettet den .

Pirrende, spændende og tankevækkende bog om psykopater

BØGER: Det, som fascinerede mig ved psykopati, var og er, at det er så langt væk fra, hvad der er normalt, fortæller en af landets førende retspsykologer og chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans samt ekstern lektor ved Københavns Universitet, Tine Wøbbe, i sin nye bog Psykopat. De siger jeg er psykopat.

 • Oprettet den .

Digtsamling fanger det største i det mindste

DIGTE: Peter Laugesen en af Danmarks mest vedholdende og flittige digtere. Han udgav sin første digtsamling i 1967 og har siden udgivet mere end 60 værker. Netop udkommet er det seneste skud, digtsamlingen ”Det ligger på mit hjerte”. Her skriver digteren om glemsel, gentagelser, dødens evige nærvær og alderens frihed.

 • Oprettet den .

Bente Klarlunds nye bog om immunforsvaret er lærerig, velfortalt og motiverende

BØGER: Mindst hvert andet dødsfald i Danmark hænger sammen med ubalancer i immunforsvaret, som man selv kan påvirke. Professor Bente Klarlund Pedersen skiller i ny indsigtsgivende populærvidenskabelig bog skidt fra kanel, gør op med falske myter og giver gode råd til, hvordan vi med vores livsstil kan påvirke immunforsvaret i positiv retning og dermed vores sundhed.

 • Oprettet den .

Hun kunne ikke hjælpe sin mand med at dø, selv om hun havde lovet ham det

BØGER: Journalist og forfatter Kirsten Jacobsen magtede ikke at leve op til sit og mandens gensidige løfte om at hjælpe hinanden, hvis en af dem endte i en situation, hvor de foretrak at dø. I stedet sultede han sig ihjel, fortæller hun i ny og dybt vedkommende bog om sin mands fornedrende sygdomsforløb og ønskede død.

 • Oprettet den .

Poets udforskning af at være handicappet går direkte i solar plexus

DIGTE: Digteren Caspar Eric sender i en ny digtsamling en vred og spydig, men også selvironisk og humoristisk bredside mod sit omgivende samfund. Digtene er fyldt med sanselig vrede og skarpe refleksioner over stigmatisering, ulige muligheder og skrøbeligt selvværd og går direkte i solar plexus.

 • Oprettet den .

Patient med skizofreni og overlæge i psykiatri er sammen om vellykket poetisk projekt

BØGER: Den prisbelønnede poet Anna Rieder og overlæge i psykiatri, Birgit Bundesen, udfordrer sig selv, hinanden og vores forståelser af sygdommen skizofreni i fælles, smuk og bevægende digtsamling om sygdommen og deres egne roller som henholdsvis patient og læge i den etablerede psykiatri.

 • Oprettet den .

Erindringsdigte blander følsomt farmors Alzheimers, kartofler og natur

DIGTE: En ny digtsamling har på subtil og elegant vis gjort kartoflen til et helt særligt omdrejningspunkt for erindringer om egen sygdom, farmorens Alzheimers sygdom, kartoflens livgivende og dræbende historie, alderdom og naturens gang.

 • Oprettet den .

Bestseller om hjernen er fuld af overraskelser

BØGER: En canadisk neuroforsker, som hører til blandt de en procent mest citerede forskere i verden, tænkte, at det kunne være sjovt for folk at kunne læse en bog om neurovidenskab på stranden. Det er hun lykkedes med, og hendes bog om hjernen har været på top-ti lister i hele verden og hitter i alverdens lufthavne.

 • Oprettet den .

Ny digtsamling giver sprog for omsorg i omsorgsarbejdet

DIGTE: En ny dansk digtsamling om at være lønnet hjælper for syge og handicappede borgere og patienter er i sine sprogligt veludviklede refleksioner over omsorg som lønarbejde en oplagt bog for sundhedsprofessionelle og professionsskoler.

 • Oprettet den .

Ny biografi om Novo Nordisk er herligt befriet for fantasier og fortolkninger

BØGER: Novo Nordisk, der er Danmarks største industrivirksomhed og et af verdens mest værdifulde selskaber har 100 års fødselsdag i år. Ny faktaspækket bog fortæller for første gang den vilde og fulde historie om udviklingen fra kældervirksomhed til international lægemiddelkoncern.

 • Oprettet den .

Professorer i opgør med opfattelsen af nedsat frugtbarhed som et luksusproblem

BØGER: Der er brug for at afsætte flere ressourcer og udvide muligheder for fertilitetsbehandling i det offentlige, for nedsat frugtbarhed er en sygdom, fastslår Lone Schmidt, læge og professor i nedsat frugtbarhed og folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet og Anja Pinborg, professor i gynækologi og obstetrik på Afdeling for Fertilitet på Rigshospitalet i imponerende kort og kontant bog om barnløshed. 

 • Oprettet den .