| | | | | |
 

Fremragende TV-afsløring af tvivlsomme smerteoperationer

TV: Operation X om smerteoperationer var et skoleeksempel på, at public service-dokumentarer fortsat har en vigtig rolle at spille i at tilbyde befolkningen betydningsfuld og redelig information om væsentlige forhold, som sundhedsvæsnets aktører måske ikke altid selv er så hurtige og villige til at kaste kritisk lys på.

Læs mere ...

DR har lært af kritikken i ny sæson af serie om vægttab i parforhold

TV: Hvor de første tre sæsoner af den danske TV-serie Fede Forhold var præget af strikse kure, moraliseren og lejlighedsvis udskamning, hvis deltagerne ikke tabte sig hurtigt nok, har sæson fire i langt højere grad fokus på positiv psykologi og årsagerne til de medvirkendes overvægt.

Læs mere ...

DR-dokumentar om transkønnede børn efterlader seerne i uvidenhed

TV: DR har i en årrække fulgt to familier og deres to døtre, som begge føler, at de ved en fejl er født i en drengekrop. Men programmerne svigter ved ikke at give sundhedsvidenskabelig information om transkønnethed, ligesom de forunderligt nok ikke berører det omdiskuterede og følsomme spørgsmål om, hvorfor nogle bliver transseksuelle.

Læs mere ...

Fortjente klø for satireprogrammer, der ikke rummer et gran af satire

TV: DR’s nye programserie Ellen Imellem har skabt stor debat, og branchefolk diskuterer flittigt de mediepolitiske aspekter. Men programmerne handler om mere end journalistiske greb og definitioner af satire - nemlig om, hvorvidt fakta og naturvidenskab har samme værdi som holdninger og meninger.

Læs mere ...

Sofie Gråbøl løfter dansk drama fra en fødegang til internationalt niveau

TV-DRAMA: TV2’s nye lovende hospitalsserie "Dag & nat" om arbejdet på en stor dansk fødeafdeling viser konsekvenserne af mange års gentagne sparekrav, stramme budgetter og nødvendigheden af medarbejderes konstante overarbejde. Men den handler mindst også ligeså meget om kollegiale relationer, omsorgsfuld pleje, og mangfoldige fødsler og forældre.

Læs mere ...