Sundhedsstyrelsens nye film om større lighed er en koncentreret appetitvækker

FILM: Sundhedsstyrelsen vil have de danske sundhedsprofessionelle til at organisere deres ydelser, så de i højere grad bliver tilgængelige og anvendelige, også for borgere med svagere sundhedskompetencer. En ny film forsøger at styrke medarbejderes og sundhedsorganisationers appetit på et mere retfærdigt sundhedsvæsen.

Filmfestival om psykisk sygdom

FILM: Vi skal turde tale åbent om psykisk sygdom, lyder budskabet fra Psykiatrien i Region Sjælland, der inviterer til filmfestival på Næstveds kulturnat 7. oktober. På festivalen vil blandt andre forfatter Peter Øvig Knudsen fortælle, hvorfor vi har brug for, at tabuet om psykisk sygdom bliver brudt.

Oscar-kandidat om Alzheimers udråbt som mesterværk

FILM: I filmen The Father oplever seeren på egen krop gennem skuespilleren Anthony Hopkins, hvordan det føles, når man på grund af Alzheimers sygdom taber sin hukommelse i småbidder og mister forstanden, fordi virkeligheden splintres i atomer, som man ikke mere kan få til at passe sammen.

Bodil Jørgensen i geniale og sjove videoer om at komme ud af sygesengen

VIDEOFILM: Bodil Jørgensen giver den gas som en på én gang både elskelig, men også meget gnaven og rapkæftet kvindelig patient, der ved Gud ikke magter at komme ud af sengen, i tre små film produceret af fysio- og ergoterapeuterne på Hvidovre Hospital sammen med sygehusets kommunikationsafdeling.