Den danske overtosse erobrer endnu en international udstilling

UDSTILLINGER: Først vakte han opsigt på Venedig Biennalen 2022, nu har Ovartaci fået sin egen udstilling blandt Cobra-kunstnere i Amsterdam. Den danske kunstner Louis Marcussen, der døbte sig selv Overtossen på det psykiatriske hospital Riiskov, udstiller 70 af sine værker på en stor, retrospektiv udstilling. 

Musikalsk videokunst på Medicinsk Museion

UDSTILLING: Kan man se musik fremfor at høre den? Det mener man på Medicinsk Museion i København, hvor en ny udstilling sætter spørgsmålstegn ved vores traditionelle opfattelse af musik, der som udgangspunkt kategoriseres som noget, der skal høres.

Medicinsk Museion præsenterer overset kvindelig skizofren kunstner

UDSTILLING: Den paranoide, skizofrene danske kunstner Karoline Ebbesen blev først mange år efter sin død i 1936 indskrevet i den danske kunsthistorie. Medicinsk Museion giver nu mulighed for at få øjnene op for hendes talent og mangfoldige kunstneriske virke som led i festivalen "Golden Days" i de første uger af september måned. 

Ny udstilling skal heale og helbrede publikum

UDSTILLING: ”Oxytocin er som en gudinde, vi har glemt at dyrke”, siger kunstneren Ditte Ejlerskov, der er aktuel med ny soloudstilling på Nikolaj Kunsthal i København, som skal øge tilskuernes indhold af kærlighedshormonet oxytocin i blodet.