Direktøren for Statens Serum Institut skrev digte i en svær periode

KULTUR-TEMPERATUR: Direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum er glad for at læse historiske bøger og ad den vej blive klogere både på den brede verdenshistorie og sit eget fag. Men i en svær periode tyede han selv til at skrive lyrik for på den måde at komme godt igennem turbulensen.

Lægefaglig vicedirektør: Seneste kulturoplevelse? Kan jeg overhovedet huske det?

KULTUR-TEMPERATUR: Den lægefaglige vicedirektør fra Sjællands Universitetshospital, Morten Ziebell, er også far til fire og har ikke været til et kulturarrangement siden sommerens store musikfestivaler. Men til gengæld har han podcasts og lydbøger i ørerne, når han suser rundt i en travl arbejdshverdag i Region Sjælland.

Anders Beich er vild med musik

KULTUR-TEMPERATUR: Tidligere formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Anders Beich, har været vild med musik siden studietiden i 80’erne, hvor han var del af bandet Tuff Talk på Panum Instituttet. Den tidligere lægeformand mener også, at indsigt i musik kan overføres til sundhedsvæsenet.

Danmarks mest magtfulde sundhedsjournalists forsøg på et krea-projekt forbliver ufærdigt

KULTUR-TEMPERATUR: Han er landets mest magtfulde sundhedsjournalist ifølge Dagens Medicins årlige magtkåring. Men som demokratisk indstillet familiefar derhjemme kan det være svært at nå til enighed om byggeriet af et kastanje-hus – hvilket har givet ham nyvundet respekt for de gigantiske hospitalsbyggerier. 

Trods succes kæmper Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed for overlevelse

KULTUR: National Center for Kunst og Mental Sundhed har haft stor succes med deres kunstforløb, hvilket ses ved  lange ventelister. De har også formået at inkludere nye faggrupper i psykiatrien. Trods succesen står centret over for en usikker fremtid, da de torsdag ikke fik finansiering fra puljemidlerne. Deres nuværende finansiering ophører i 2024.