Skip to main content

"At kunne udtrykke sig med musik må være fantastisk," siger Malene Støchkel Frank.

Kræftlæge-formand skal for alvor lære at spille klaver, når hun fylder 70 år

KULTUR-TEMPERATUR: Onkologisk overlæge Malene Støchkel Frank fra Sjællands Universitetshospital har fundet klaveret og den relevante app. Hun forventer dog først, at tiden til at lære at spille på instrumentet kommer, når hun når pensionsalderen og har en veranda ud til vandet.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Jeg vil pege på kulturfestivalen Heartland, som jeg var til i sommer. Det er en fantastisk blanding af musik, kunst, diskussion og mad. Der var spændende samtaler om Putin og den nye verdensorden, om kærlighed, alderdom og livserfaring. Det store brag var koncerten med Grace Jones, Jeg er ikke stor fan som sådan, men hun er eksplosiv, og det var et vildt show, også når man tager hendes alder i betragtning. Det er en meget stemningsfuld festival.”

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?

”Jeg var inde at se ’Inderst inde 2’ med mine børn. Den vil jeg anbefale til alle forældre, der har børn, som er preteens eller teens. Den skaber et godt billede af det indre liv hos en teenager. Filmen beskriver den emotionelle udvikling på en opfindsom måde, og filmen fortæller også en del mellem linjerne.”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for sundhedsområdet?

”Da jeg afsluttede min ph.d., fik jeg den amerikanske onkolog Siddhartha Mukherjees bog ’The Gene’ i gave. Det er en god fortælling, når man som mig interesserer sig for gensekventering og personlig medicin. Jeg har ikke læst den færdig endnu, men den lader til at være en velegnet bog, hvis man vil læse om det menneskelige genom, uden at der er tale om en egentlig fagbog.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Vi forærede vores datter et klaver for cirka fire år siden. Det vil jeg gerne også selv lære at spille på. Man kan downloade en app, der kan lære en at spille. Jeg øvede mig på klaveret med den, mens jeg skrev min ph.d. færdig, og det var et godt ’brain break’. At kunne udtrykke sig med musik må være fantastisk. Jeg ser for mig, at når jeg er 70 år og har en veranda ud til vandet, SÅ skal jeg lære at spille for alvor.” 

 

 

Malene Støchkel Frank, 44 år

  • Formand for DSKO (Dansk Selskab for Klinisk Onkologi)
  • Overlæge på Onkologisk Afdeling og Palliative Enheder på Sjællands Universitetshospital
  • Klinisk Forskningslektor på Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet
  • Ph.d. om non-småcellet lungekræft, personlig medicin og liquid biopsy i 2022
  • Cand. med. i 2007