Skip to main content

Musikalsk videokunst på Medicinsk Museion

UDSTILLING: Kan man se musik fremfor at høre den? Det mener man på Medicinsk Museion i København, hvor en ny udstilling sætter spørgsmålstegn ved vores traditionelle opfattelse af musik, der som udgangspunkt kategoriseres som noget, der skal høres.

Den nye udstilling, som er et videoværk, hedder Anatomisk Sangbog, og på video kan man se udsnit af en krop i musikalske bevægelser indgå i dialog med legemsdele opbevaret i konserverende væsker, tarmbakterier under lup og medicinske instrumenter. Det er altså en krop, som viser musikken, og i kroppens bevægelser er der fokus på enkelte led og muskler.

Værket er udviklet til Medicinsk Museion i et samarbejde mellem komponist Jeppe Ernst, videokunstner Émile Sadria og sanger/performer Jakob Bloch Jespersen og kan opleves i perioden 15. november 2022 til februar 2023.

Anatomisk Sangbog består af tolv "sange", der hver tager udgangspunkt i en kropsdel som "musikinstrument" med afsæt i komponistens instruktioner. Gennem de filmiske greb opleves kroppens motoriske funktioner som mere eller mindre abstrakte, billedlige bevægelser.

Værket vises på fire skærme, der midlertidigt er placeret som en integreret del af Medicinsk Museions permanente udstillinger.