Birthe Neumann som Vivi og Sofie Gråbøl som Ella i hospitalsserien ´Nat & dag´.Foto: TV2

Ny sæson af Lone Scherfigs populære hospitalsdrama er under optagelse

TV-DRAMA: Fortsættelsen af dramaserien ´Dag & nat´ rykker fra sæson 1’s fødegang til børneafdelingen, hvor de to nye hovedroller denne gang indehaves af en kvindelig overlæge og en mandlig psykolog.

I sæson to af ´Dag & nat´ placerer seriens hovedforfatter og instruktør, Lone Scherfig, os tilbage på supersygehuset to år efter, vi forlod fødegangen og dens ledende jordemoder Ella (Sofie Gråbøl), som var blevet pålagt voldsomme sparekrav på den i forvejen underbemandede, fortravlede og overbelagte afdeling.

Men på børneafdelingen ligger man heller ikke på den lade side, selv om man i sæson to især har sit fokus på nogle af de vilkår, som dagens børn vokser op under og måske bliver syge af i form af for eksempel overvægt, sukkersyge, psykiske problemer eller vanrøgt. Afdelingens ansatte kan måske helbrede patienterne, men ikke det samfund, der har skabt patienterne.

"I den nye sæson vil jeg gerne belyse, betrygge og bevæge seerne. De mennesker, der arbejder på landets børneafdelinger, står hver dag med et kæmpe ansvar. De er et forbilledligt eksempel på noget af det bedste og mest næstekærlige, vores samfund kan mønstre, og serien er en hyldest til dem,” forklarer Lone Scherfig.

Til 'Dag & nat 2’, hvor optagelserne netop er gået i gang, bliver på otte afsnit og forventes at få premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2024/2025. Og de to nye hovedroller som overlægen Linda og psykologen Lasse oppebæres af henholdsvis Ann Eleonora Jørgensen og Anders W. Berthelsen. Herudover medvirker blandt andre Joachim Fjelstrup, Jens Jørn Spottag, Soheil Bavi, Osvald Windfeld og Mathilde Lundberg. Ligesom der er gensyn med Katrine Greis-Rosenthal, Pål Sverre Hagen, Nicolai Jørgensen, Charlotte Munck, Mette Horn, Afshin Firouzi og Zelma Lewerissa fra første sæson.

Serien, der er i otte afsnit, fortæller om arbejdet på børneafdelingen, private udfordringer og relationerne mellem personalerne. Foruden at hver episode indeholder afsluttede historier om de patienter, der bliver indlagt på afdelingen. Patienterne er børn, men hvert barn har mindst én af sine forældre med sig, så serien bliver også en relevant skildring af forældreskab, og hvad det kan indebære af kærlighed, afmagt, glæder og bekymringer.

Første sæson af 'Dag & nat' kan ses på TV 2 Play.