I dag er Jesper Sørensen, 24, en af de ældste med progeria i Europa, og hans mål er at være den ældste i verden med progeria. Foto: TV2Play

Drengen i den gamle krop får rolle som opvasker i von Triers nye gyser fra Riget

TV: Den 24-årige Jesper Sørensen, også kendt som drengen i den gamle krop fra en række danske dokumentarfilm, har fået rollen som opvasker i Lars von Triers kommende serie ’Riget Exodus’.

”Det er uhyyyyggeeeligt, lød det fra opvaskerne med Downs syndrom i kælderen under Rigshospitalet dengang i 1994, da 1. sæson af Lars von Triers gyserserie, ”Riget”, lagde gaderne øde i Danmark.

Den nu afdøde Morten Rotne Leffers og Vita Jensen var 90'ernes mest berømte opvaskere og mest kendte mennesker med Downs syndrom.

Men nu overtager Jesper Sørensen opvasketjansen og én af seriens mest ikoniske roller i Lars von Triers kommende tredje sæson, 'Riget Exodus', når han som opvaskeren Lillemand i Rigets køkken skal vaske bestik og tallerkner sammen med robotten BOB2, som hospitalsledelsen har indsat i et rationaliseringsforsøg. Lillemand må dog fortsat klare arbejdet med håndkraft.

24-årige Jesper Sørensen er i forvejen kendt fra TV, da han siden 2008 har medvirket i en række TV2-dokumentarprogrammer om gen-sygdommen progeria, som han blev diagnosticeret med som fire-årig. Sygdommen gør, at han ældes otte gange hurtigere end normalt.

 Ligesom de tidligere opvaskere skal Jesper Sørensens Lillemand fungere som et græsk kor, der kommenterer på de overnaturlige hændelser i gyserserien, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er endnu uvist, om opvaskerrollen bliver lige så stor som tidligere.

Udover Jesper Sørensen er det et stjernespækket hold på rollelisten.

Birthe Neumann er tilbage i rollen som sekretæren fru Svendsen, Birgitte Raaberg er gået fra reservelæge til hjertekirurg, Henning Jensen er hospitalsdirektøren Bob, og Solbjerg Højfeldt trækker nok engang i kitlen som sygeplejersken Camilla.

 Derudover har skuespillerne Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro, Søren Pilmark, Peter Mygind og mange flere fået roller i serie.

‘Riget Exodus’ får premiere på Viaplay i løbet af 2022, hvorefter den får TV-premiere på DR.