| | | | | |
 

Nikolaj Lie Kaas & Lars von Trier. Foto: Henrik Ohsten

Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen med i ny sæson af Riget

TV: To af Danmarks mest populære og stjernebestøvede skuespillere, Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, har nu sluttet sig til holdet af skuespillere, som medvirker i den kommende TV-serie Riget.

Lars von Triers planlagte TV-serie Riget Exodus er nu spækket med danske stjerneskuespillere, der udover Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas udgøres af blandt andre Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Søren Pilmark og Peter Mygind. De skal alle medvirke i den tredje sæson af TV-serien Riget om opgøret mellem det gode og det onde blandt levende og døde på Rigshospitalet i København.

Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas er begge med i Riget for første gang efter at Riget I og II i henholdsvis 1994 og 1997 var banebrydende inden for dansk TV-dramaproduktion. Serien vakte dengang stor opmærksomhed i Danmark, men også i en lang række andre lande, som købte serien på grund af dens måde at skildre hospitalets administration og personalegrupper på. Serien modtog flere priser og blev solgt i det meste af verden. 

Hvad der helt præcist kommer til at ske i den tredje sæson, der kommer efter, at serien har ligget stille i mere end 20 år, er endnu hemmeligt. Men sikkert er det ifølge produktionsselskabet Zentropa, at serien rummer det endelige opgør imellem det gode og det onde, og at det svenske og det danske system stadig ikke er i harmoni. Rigets forfatning er skrøbeligt, og der hviler stadig en forbandelse over det gamle hospital.

Ifølge Christian Rank, DRs dramachef, bliver Riget Exodus en selvstændig serie, der ikke kræver, at man har set de to foregående sæsoner, som dog er ved at undergå en gennemgribende restaurering, så alle sæsoner kan sendes ud samlet i højeste kvalitet til både gamle og nye fans.

Ifølge PR-firmaet Have skal Lars Mikkelsen spille den mere end almindeligt konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan, mens Nikolaj Lie Kaas har fået rollen som den indebrændte reservelæge Filip Naver i serien, som indledes med søvngængeren Karen, som stærkt påvirket efter at have set Riget I og II søger svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. Karen går en aften i søvne og ender foran Rigshospitalet, hvor Porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny, så seerne kan igen få indblik i, hvordan det onde huserer, og i  lægevidenskabens daglige kampe med sig selv, svenskerne og det overnaturlige.  

Fakta 

  • Riget Exodus optages frem til sommer i Københavnsområdet og optages både i studie og på location. Serien har forventet Danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har TV-premiere på DR.
  • Lars Mikkelsen er blandt andet kendt fra tv-serierne Forbrydelsen og 1864 på DR1 og tv-serierne Herrens Veje på DR1, Forhøret på Viaplay og Badehotellet på TV 2 samt de internationale TV-serier House of Cards, Devils og The Witcher.
  • Nikolaj Lie Kaas har blandt andet haft store roller i Kvinden i Buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64 og i Anders Thomas’ Retfærdighedens Ryttere, samt i Brødre og En Chance til af Susanne Bier. Derudover har han blandt andet medvirket i tv-serierne Bedrag og Forbrydelsen på DR 1 og HBOs internationale successerie Britannia. 
  • Lars von Trier har, i lighed med de tidligere sæsoner, skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel.
  • Louise Vesth producerer for Zentropa Entertainments og NENT Group og DR er coproducent.