Skip to main content

I mange år har Anette Ellegaard primært udgivet bøger til børn og unge, men sidste år sprang hun ud som krimiforfatter. Hun er netop udkommet med sin anden krimi.

Læge-forfatter vil nuancere billedet af medicinalindustrien

KULTUR-TEMPERATUR: Anette Ellegaard har tidligere arbejdet mange år som læge i psykiatrien. Under pseudonym skriver hun i dag krimier, hvor en læge har hovedrollen. Den seneste krimi er netop udkommet.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Jeg har de seneste mange måneder ligget vandret for at blive klar med min næste bogudgivelse, så det er ikke blevet til så mange kulturoplevelser, som jeg kunne have ønsket. Men jeg så Amager Revyen i Teater Play på Amager – en boblende collage af sjove tekster og god musik.”

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?

”Det er et svært spørgsmål, for selv om jeg egentlig er ret kræsen, synes jeg, at der er mange gode bøger at vælge imellem. Jeg kan godt lide, når sproget flyder, og jeg gider ikke læse noget, hvor karaktererne ikke er helstøbte, eller historien ikke har en gedigen spændingsmotor. Den sidste bog, der holdt mig vågen en hel nat, var ’Pilgrim’ af Terry Hayes. Den var god!”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for sundhedsområdet?

”I forbindelse med arbejdet på min seneste spændingsroman har jeg researchet på abortmodstandere i både Danmark og USA. Selv om vi i Danmark netop har lempet abortloven, stiger antallet af anti-abort-aktivister i resten af Europa. Jeg synes ikke, vi hører så meget om det i medierne, men eksempelvis i vores naboland Tyskland er der abortsøgende kvinder, som nu oplever at blive chikaneret på vej ind og ud af klinikkerne. Derfor vil jeg anbefale alle at lytte til true crime-podcasten Shelley Shannon, dr handler om en amerikansk husmor, der blev radikaliseret og blandt andet forsøgte at slå en abortlæge ihjel.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Jeg har skrevet så langt tilbage, jeg kan huske, og debuterede som forfatter allerede, mens jeg var medicinstuderende. I mange år har jeg primært udgivet bøger til børn og unge, men sidste år sprang jeg ud som krimiforfatter. Min nye serie har en læge i hovedrollen og henter inspiration fra de talrige spændende historier, der findes i medicinalindustrien, men som de færreste almindelige mennesker kender til. Jeg er træt af den klassiske historie med industrien som skurk, og hvor nogen har snydt med forskningsresultaterne. Med min serie kunne jeg godt tænke mig at udvide billedet lidt. Som læge har jeg helt automatisk et arsenal af indsigter og baggrundsviden, jeg kan trække på. Jeg tror, at jeg kan beskrive de medicinske miljøer mere troværdigt end én, der kun har læst om dem, og jeg tror også, at jeg kan lave nogle plots, der adskiller sig fra det, de fleste umiddelbart kan hitte på. Det er i hvert fald min ambition. Om det så er lykkedes, må være op til læserne at bedømme.”

 

Anette Ellegaard, 56

  • Uddannet læge fra Københavns Universitet i 2002
  • Har i mange år arbejdet som læge i psykiatrien
  • Skriver krimier under pseudonymet Anet Elga.
  • Seneste krimi. ´Kains pille´, er netop udkommet.