Skip to main content

Monika Rubin har to børn, så i dag bliver hendes mere kunstneriske side brugt på børnetegninger og perleplader.

Sundhedsordfører Monika Rubin sang for sin mand til deres bryllup

KULTUR-TEMPERATUR: Moderaternes sundhedsordfører Monika Rubin sang for sin mand til deres bryllup i stedet for at holde tale. Sangen havde hun skrevet sammen med sin papsvigermor. Dagen efter overrakte hun sin nye husbond sangen indspillet på CD.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Det må have været ’Folk og Røvere i Kardemomme By’ på Bellevue Teatret i december. Det siger noget om mit kulturforbrug for tiden som mor til to drenge på fire og seks år. De skal også have glæde af kulturen, selvom jeg var lidt i tvivl, om den lille var klar til en teaterforestilling. Men han slugte den, så nu klør vi på. Børneteater er dejligt.”  

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner? 

”Hele Paulo Coelhos univers finder jeg helt fantastisk. Han skriver filosofisk og smukt om livet og de store spørgsmål, og jeg elskede hans bog ’Alkymisten’. Generelt har jeg brug for at blive underholdt, når jeg læser. Livet er for kort til at læse noget, der ikke fanger én. Bøger skal rumme noget ekstra, og det gør Paulo Coelhos.”  

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for dit fag?

”Netflix-serien og bogen om sygeplejerskesagen i Nykøbing Falster, synes jeg, er vigtig: Det berører ”speak up”-kulturen, som jeg også har undervist i på CAMES (Copenhagen Academy of Medical Education and Simulation, red.). Hvor vigtigt det kan være, at man griber ind, når man oplever, at der sker noget, som ikke er i orden. Sagen fra Nykøbing Falster er et virkelig godt eksempel på netop dette.”  

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Da jeg skulle giftes med min mand, skrev min papsvigermor og jeg en sang, som vi indspillede på en CD. Jeg sang den til brylluppet, hvor min papsvigermor akkompagnerede på guitar, hun er musiker og havde været med til at skrive den. Dagen efter brylluppet fik min mand også sangen på CD. Jeg bliver helt rørt, når jeg lytter til den i dag, det er syv år siden nu. I dag står den mest på børnetegninger og perleplader.” 

Monika Rubin, 36

  • Folketingsmedlem for Moderaterne i Københavns Omegn 
  • Politisk ordfører, sundhedsordfører, formand for Epidemiudvalget samt statsrevisor 
  • Uddannet læge fra Københavns Universitet i 2015, ph.d. i sundhedsvidenskab fra Københavns Universitet om pårørendes tilstedeværelse ved akut behandling og genoplivning