Musicalen Urinetown får premiere på Østre Gasværk 22. marts.

Søren Brostrøm er vært for en komisk og ærlig samtale om inkontinens

KULTUR: Sundhedsstyrelsens tidligere direktør Søren Brostrøm er vært for en komisk og ærlig samtale om inkontinens med kendte danskere. Anledningen er musicalen Urinetown på Østre Gasværk, og arrangementet er gratis.

Inkontinens er pinligt. Det signalerer tab af kontrol og alderdom, og hvem har lyst til at gå rundt og lække væske? Nej, så er det bedre at sige nej tak til den lange gåtur, undlade at hoppe på trampolin med de små eller helt melde fra til sociale arrangementer for at undgå pinlige episoder.

Inkontinens er et problem, som både mænd og kvinder lider af, men som kun få vedkender sig. Det skal ændres, men det sker kun, hvis vi begynder at tale ærligt om inkontinensen, så skammen og stereotyperne fortyndes i mange forskelligeartede stemmer.

Tis og tabu

I forbindelse med forestillingen "URINETOWN: The Musical" indbyder Østre Gasværk Teater til en underholdende aften under overskriftet "Tis og Tabu" onsdag den 10. april. Søren Brostrøm leder showet, hvor illustrator Line Jensen og forfatter og komiker Sebastian Lynggard, også kendt som Herlige Svend, med humor og ærlighed taler om de skamfulde gyldne dråber, og hvorfor inkontinens er så svær at tale om.

Det er gratis at deltage i Tis og Tabu-eventet, når du har billet til musicalforestillingen samme dag, men det er også muligt at tilmelde sig arrangementet separat.

Tis og Tabu er støttet af  Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi, og eventet er planlagt i samarbejde med Herlev Hospital, hvorfra læge og ph.d.-studerende Karen Ruben Husby, der blandt andet har modtaget Lundbeckfondens talentpris 2022 for sin forskning inden for operationer af underlivsprolaps, har arbejdet med talken.

Dystopisk fremtid med urin i centrum

Musicalen Urinetown får premiere på Østre Gasværk 22. marts, og handlingen foregår i en dystopisk fremtid præget af tørke, hvor vandforsyningerne er små. Det er derfor forbudt at tisse andre steder end på offentlige betalingstoiletter, og ve dem, der ikke adlyder. De bliver nemlig sendt til Urinetown.

Stykket, der beskrives som en satirisk komedie, har tidligere høstet stor ros. I Danmark har stykket været opført blandt andet på Fredericia Teater, og i New York, hvor det første gang blev opsat på Broadway i 2001, har det vundet 11 Tony Awards."

 

Praktisk:

Arrangementet ”Tis og Tabu” foregår 10. april og er gratis. Det er muligt at tilvælge arrangementet, når man køber billet til dagens forestilling, men det er også muligt at tilmelde sig arrangementet separat.

Urinetown får premiere på Østre Gasværk 22. marts og spiller frem til 14. april.