Skip to main content

Birgitte Rav Degenkolv.

Hvidovre Hospitals direktør har genoptaget strikkeriet

KULTUR-TEMPERATUR: At strikke er blevet en af tidens trends. Selv på ledelsestoppen af et travlt hospital er dette faktum ikke gået ubemærket hen. Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv forærede alle sine fem børnebørn hjemmestrikkede trøjer denne jul.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Museumsbesøg sammen med mennesker, jeg holder af, giver mig en følelse af lidt feriestemning midt i rækken af travle dage. Jeg har med glæde besøgt Nivaagaard Malerisamling, som er mit lokale museum. Jeg har også været til Alfons Åberg-udstilling med barnebarnet, og besøgt flere af parkmuseerne i København. Jeg vil også gerne fremhæve en storslået oplevelse fra 2023, hvor jeg var i Hamborg med min mand og nogle venner. Vi besøgte koncertsalen Elbphilharmonie på havnen i Hamborg. Der hørte vi en sublim klaverkoncert af en ung kvindelig pianist. En perfekt kombination af smukke omgivelser og fantastisk musisk udøvelse.”

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner? 

”Efter en ferie i 2016 læste jeg selv på anbefaling Antony Doerrs Pulitzer-prisbelønnede bog ’Alt det lys vi ikke ser’. Det er en gribende historie om en ung fransk blind kvindes liv i Saint-Malo under 2. verdenskrig. Vi havde netop selv besøgt Saint-Malo i ferien, og det er en spændende og smuk by. Forleden opdagede jeg også, at bogen er omsat til en kort dramaserie.”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for dit fag?

”Jeg lytter altid til Altinget Sundhed, når den udkommer. En podcast med relevante og aktuelle aktører fra både fag, politik og økonomi – og der sættes fokus på tidsaktuelle problemstillinger, der perspektiveres af podcastens deltagere. En nem og hurtig måde at blive opdateres på aktuelle sundhedspolitiske dagsordener – og en tilpas længde, der lige passer på transporttiden til arbejde.”

 Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Jeg har hverken lyrisk eller malerisk åre, så det mest kreative jeg kan give mig hen til er håndarbejde. Om det så er direkte kunstnerisk, kan man nok diskutere. Som ung strikkede jeg meget, men det har været lagt på hylden i en del år. Nu er jeg imidlertid blevet grebet af det igen, og det er jo også tidens trend – så jeg strikker. Mit seneste værk er fem ens trøjer i forskellige farver til mine fem børnebørn i alderen et-syv år. De fik dem i julegave med matchende leggings, og de ser megasøde ud i dem.”

 

Birgitte Rav Degenkolv, 62:

  • Direktør på Amager og Hvidovre Hospital
  • Tidligere vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab og vicedirektør på Gentofte Hospital. Forud for det ledende oversygeplejerske på medicinsk afdeling
  • Uddannet sygeplejerske på Rigshospitalets sygeplejeskole i 1986, har også en Master of Health Management- lederuddannelse fra Copenhagen Business School