Pigen fra det store hvide skib om danske sygeplejersker i krig skal filmatiseres. Billedet er en del af forsiden på bogen.

Bog om sygeplejersker på Jutlandia skal filmatiseres

BØGER: Roman om hospitalsskibet Jutlandia og danske sygeplejersker og andre kvindeskæbner i 1950´ernes krig mellem Nordkorea og Sydkorea skal omsættes til historisk TV-serie.

Romanen "Pigen fra det store hvide skib", der udkom i januar år er en blanding af underholdning, spænding og krigshistorie beskrevet gennem de to kvindelige hovedpersoner, sygeplejersken Molly fra Odense, der i januar 1951 går om bord på hospitalsskibet Jutlandia, der skulle til det krigshærgede Sydkorea på en humanitær mission, og den 11-årige, forældreløse pige Yun, som er på flugt, efter at hendes familie og landsby er blevet udslettet af sydkoreanerne.

Det er Jutlandias første togt ud af i alt tre ture fra januar til september 1951, som er romanens omdrejningspunkt, hvor læseren følger Molly og det første hold af danske sygeplejersker ombord på Jutlandia fra havn til havn, Port Said, Aden, Singapore, og hele vejen til den sydkoreanske havneby Pusan, hvor Mollys og Yuns veje mødes som en bekræftelse på »Jutlandia«s historiske rolle. 

Jutlandias oprindelige mandat fra FN var udelukkende at behandle sårede og syge FN-soldater og til nød enkelte sårede, allierede nordkoreanske soldater. Men ret hurtigt begyndte skibets mandskab også at tage civile koreanere ombord. Blandt andet oprettede sygeplejerskerne en særlig afdeling for koreanske børn, og det er netop denne drejning i retning af en mere omfattende humanitær mission, som fører til, at Molly og Yun mødes, da hun bliver indlagt på skibet.

Både Molly og Yun er på flugt, da de mødes. Molly fra sine traumatiske oplevelser omkring befrielsen, hvor hun er blevet stemplet som ’tyskertøs’, og Yun efter at have mistet sit hjem og forældre.

Pigen fra det store hvide skib er skrevet i et samarbejde mellem succesforfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa, og bogen har siden udgivelsen ligget højt på bestsellerlisterne efter at være blevet modtaget med bunker af roser fra et enigt dansk anmelderkorps.

“En fejende flot roman”. ”Effektiv underholdning på højt niveau”. Et vellykket eksempel på litterær underholdning med solid spænding” og “Bogen er hele togtet værd”, har det blandt andet lydt fra anmelderne.

 Forfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa siger om udsigterne til bogens filmatisering: "Det er en historie, der fortjener at blive fortalt igen og igen," siger Mich Vraa og forsætter: 

“I disse måneder er det 70 år siden, Jutlandia stævnede ud på sit første togt. Den danske besætning tog afsted for at hjælpe amerikanske soldater, men endte med også at tage sig af patienter fra civilbefolkningen og ikke mindst de børn, som også dengang var en brutal krigs mest hjerteskærende ofre.” 

Og fra Jesper Bugge Kold lyder det: 

“Det er en drøm, der går i opfyldelse, når historien om de frivillige sygeplejersker og deres fantastiske arbejde bliver til en film eller en TV-serie. Vi er stolte over, at det internationalt anerkendte filmselskab Creative Alliance er interesseret i vores roman. ”  

Fakta

  • Pigen fra det store hvide skib udkom den 23. januar på Lindhardt og Ringhof og indtager netop nu førstepladsen på flere bestsellerlister.
  • Filmselskabet Creative Alliance har sikret sig rettighederne foran en række andre selskaber og er gået i gang med udviklingsarbejdet, der skal sikre finansiering af det store projekt. Creative Alliance ejes af tre erfarne instruktører: Dagur Kári, Lone Scherfig og Ole Christian Madsen samt producer/CEO Malene Blenkov. Creative Alliance har adskillige nationale såvel som internationale spillefilm og TV-serier i udvikling med prominente instruktører.
  • Oprettet den .