Professor har bragt sindene i kog: Jeg tager jævnligt heroin

BØGER: Den velestimerende neuroforsker og professor Carl Hart fra det prestigefulde Columbia University i New York, har sat sindene i kog i en ny bog, hvori han sidestiller sit heroinforbrug med alkohol, sex, arbejde, ferie og kunstoplevelser. Heroinen gør ham til et bedre menneske, argumenter han.

Den 54-årige familiefar til tre børn, Carl Hart, er ikke blot en anerkendt neuroforsker i euforiserende stoffer, han tager dem også selv for på den måde at opnå en bedre balance mellem sit arbejds- og hjemmeliv, skriver han i sin nye bog  “Drug Use for Grown-ups: Chasing Liberty in the Land of Fear.

"Der er ikke mange ting i livet, som jeg nyder mere end et par linjer ved pejsen sidst på dagen," skriver han og påpeger, at oplevelsen efterlader ham opdateret og parat til at møde en ny dag.

Ifølge Carl Hart er der for ham ingen forskel på indtag af alkohol og heroin eller andre euforiserende stoffer. Selv er han også fan af MDMA, ekstacy, som han skriver giver ham en ’ intens følelse af glæde, taknemmelighed og energi* samtidigt med, at han skoser samfundets accept af, at mennesker dagligt dør i USA på grund af opioider på recept uden at skride ind overfor dette misbrug.

Det primære problem med euforiserende stoffer er ifølge professor Hart nemlig, at samfundet har dæmoniseret og kriminaliseret dem, hvilket kun har ført til kriminalitet, social armod, stigmatisering af især sorte brugere og manglende informationer om, hvordan man anvender disse stoffer på en sikker måde.

Hart, der blandt i en årrække har studeret virkningerne af psykoaktive stoffer på mennesker, finder sin brug af narkotika ”lige så rationel som mit alkoholbrug. Ligesom ferie, sex og kunst er heroin et af de værktøjer, jeg bruger til at opretholde min balance mellem arbejde og privatliv. ”

Ifølge Carl Harts forlag, The Penguin, fortæller han nu om sit eget forbrug af heroin og de øvrige euforisende stoffer i et forsøg på at påvirke samfundet til at afkriminalisere anvendelse af de rekreative stoffer, som han finder er en mindre plage for samfundet, end selve kriminaliseringen er.

Harts mål er iifølge onlinemagasinet Insider at påvirke præsident Biden til snarest muligt at afkriminalisere besiddelse af euforiserende stoffer som et første skridt på vejen mod et mere åbent og lovligt stofbrug af alle slags. Til Insider forklarer han desuden: 

"Du kunne have en massiv offentlig kampagne, der for eksempel siger: 'Hvis du vil bruge opioider, skal du ikke blande alkohol eller andre beroligende stoffer, eftersom det øger sandsynligheden for respirationsproblemer og død'. "

Mens han i sin bog dog anerkender, at ”stofmisbrug ikke er for alle”, så forsvarer han alligevel retten til stoffer ved hjælp af blandt andet den amerikanske forfatning og dennes løfter om amerikaneres ret til et liv i frihed og stræben efter lykke.

”Du kan leve dit liv, som du vælger. Og det kommer ikke andre ved, så længe du ikke blander dig i, hvad andre gør,” siger han til Insider.

Mens Carl Hart ikke mindst på de sociale medier hyldes af fans, som går ind for frigivelse af rekreative stoffer, er hans kolleger også gået online, hvor de udtrykker sig væsentlig mindre begejstrede og blandt andet påpeger, at alene i 2018 døde cirka 15.000 amerikanere på grund af overdoser af heroin.

Den konservative kommentator Michael Savage går så langt, at han kalder professor Hart og hans bog for ’civilizationens afslutning’. Columbia University har endnu ikke ønsket at besvare amerikanske mediers henvendelser om bogen.

  • Oprettet den .