Skip to main content

Kendt influencer bloggede om at have kræft i 4. stadie, men det hele var løgn

MEDIER: Over 20.000 følgere havde hun på Instagram-profilen "Fiesenberg". Her har en 31-årig influencer igennem de seneste fem år blogget om at have uhelbredelig kræft. Men det hele var løgn.

Det skriver Ekstra Bladet.

'Vi er midt i en personlig- og familietragedie. Fie har nu erkendt overfor sig selv og os, hendes familie, at hun ikke er eller har været diagnosticeret med cancer', skriver kvindens familie til Ekstra Bladet i en fælles udtalelse.

Og familien fortsætter: 'Fie har det svært psykisk og er ved at få professionel hjælp. Vi beder om ro omkring Fie og familien til at komme igennem denne krise', skriver de videre.

Den 31-årige har delt billeder af sig selv uden hår på hovedet, har holdt foredrag og har i store interviews med blandt andre Politiken, Femina og i TV-programmer fortalt om at være diagnosticeret med livmoderhalskræft i fjerde stadie. Hun var for mange et inspirerende forbillede, fordi hun så glæden i de små ting.

Profilen Fiesenberg er nu slettet på Instagram.

På Instagram er hendes følgere i chok, og der er hundredevis af kommentarer. Her nogle få:

"Jeg er dybt chokeret og ked af det ? ikke over den manglende kræftdiagnose men over hvor syg Fie må være ? jeg vil savne hendes kærlige og livskloge budskaber. "

"Snart træt af at høre på, hvordan vi psykisk syge, åbenbart ikke kan stå til handling for noget, for vi er jo syge... Ja hun skal have hjælp. Men alle de mennesker der personligt og økonomiske er viklet ind i hendes net af løgne, har ret til at føle vrede lige nu."

"Man snakker jo også om munchenhausen by internet bliver mere og mere udbredt end det var førhen.. men det er frygteligt det sket, og dem som har kunne relatere til hende, bliver udsat for den svigt."

"Du har givet så meget vigtigt videre og idag blev jeg som så mange andre ramt af “bedraget”, bedraget over en fiktiv kræftdiagnose. Psykisk sygdom kommer i mange former".