Skip to main content

Morten Ziebell ville ønske, at han havde tid til at skrive bøger.

Lægefaglig vicedirektør: Seneste kulturoplevelse? Kan jeg overhovedet huske det?

KULTUR-TEMPERATUR: Den lægefaglige vicedirektør fra Sjællands Universitetshospital, Morten Ziebell, er også far til fire og har ikke været til et kulturarrangement siden sommerens store musikfestivaler. Men til gengæld har han podcasts og lydbøger i ørerne, når han suser rundt i en travl arbejdshverdag i Region Sjælland.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Kan jeg overhovedet huske det? Der har ikke været noget i en nær fortid. Udfordringen med et direktørjob som mit er, at Outlook overtager den del af hjernen. Jeg tror, det må have været Roskilde Festival og Smukfest. Det er fantastisk at lade telefonen løbe tør for strøm, så man får lov at tjekke ud fra det driftstunge job, man har. På Roskilde så jeg spanske Rosalía, som var en fantastisk oplevelse med en fed energi.”

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner? 

”Jeg er sådan en, der tit har gang i mange forskellige ting. Tre-fire lydbøger i gang på én gang, det er mig i en nøddeskal, og det er ikke på papir, da jeg suser rundt i Region Sjælland hele tiden. Jeg prøver at lytte mig igennem Morten Albæks ’Falske Sandheder’ og Johannes Møllehaves ’Det ender godt’. Morten Münsters podcast om adfærd er også god, det samme er podcastene ’Samtalerummet’ fra Copenhagen Coaching Center, hvor jeg selv er uddannet fra.”

Hvilken bog/film/musik vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for dit fag?

”Jeg synes jo, det er sjovt at høre om sundhedspolitik på den store klinge. Ole Tofts podcast hos Altinget er det svært at komme udenom. Den er god, fordi han hiver nogle mennesker med stort ansvar og stor magt ind i et studie, sætter dem over for hinanden og slipper det løs, men han formår at skabe en respektfuld tone i rummet. Ole Toft forstyrrer med sine spørgsmål, uden at provokere. Han er inde i stoffet og er lidt som spionen i Stratego-spillet (spionen er egentlig den lavest rangerede spiller, men kan angribe selveste marskallen i krigs-brætspillet, red.) Uden spionen ville Stratego være kedeligt.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Jeg ville ønske, jeg havde tid til at skrive bøger. Er i gang, men det er svært at finde den nødvendige fordybelse. Den fordybelse er også det, kulturen kan: Give et pift i en hverdag, hvor to og to altid giver fire. Jeg har en titel og et emne til en bog, men holder på dem lidt endnu”.

Om Morten Ziebell, 46:

  • Lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital siden 2022
  • Cheflæge for Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi, Rigshospitalet, 2019-2022
  • Ph.d. om demensdiagnostik og Parkinsons Sygdom
  • Cand. med. fra Københavns Universitet, Master of Business Coaching fra Copenhagen Coaching Center