World Doctors Orchestra I Amsterdam I 2022. Foto: Christoph Müller

Kæmpe orkester med læger giver velgørenhedskoncerter i Danmark

MUSIK: Læge-orkesteret World Doctors Orchestra, der har flere danske deltagere, spiller koncerter i København og Odense i september.

På verdensplan er mere end 1.800 læger tilknyttet World Doctors Orchestra, der har optrådt på det meste af kloden. Organisationen blev grundlagt i 2008 med det formål at forene passionerne for musik og lægefaget og samtidig støtte velgørenhedsformål inden for sundhedssektoren.

Rejse og ophold finansierer lægerne selv, når de rejser ud i verden for at optræde. Og så skal noderne være øvet, inden orkestret mødes, for lægerne har blot et par dage sammen i øvelokalet. 

Orkesteret har flere danske læger tilknyttet, og i løbet af september optræder orkesteret med tre koncerter i Danmark.

Den første optræden fandt sted 5. september på Rigshospitalet og var arrangeret i samarbejde med MusikBeRiget. Her optrådte World Doctors Orchestra i fællesskab med musikere fra musikkonservatoriet og MusikBeRiget for patienter og ansatte ved en række optrædener rundt omkring på Rigshospitalet.

For dem, der ikke var heldige at høre koncerterne Rigshospitalet, er der mulighed for at høre World Doctors Orchestra, når de optræder lørdag 9. september og søndag 10. september på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og i Odense Koncerthus, i Carl Nielsen Koncertsal.

Peter Qvortrup Geisling er konferencier ved begge optrædener, og dirigenten Stefan Willich leder ensemblet af læge-musikere.

Af danske læger, der optræder, kan nævnes Helene Grønning på fløjte, Frederik Olivarius på valdhorn samt Anja Thormann og Ann Christine Olsen på violiner. 

Programmet inkluderer kompositioner med Jean Sibelius' Finlandia, Felix Mendelssohn Bartholdys Violinkoncert i e-mol, Johan Halvorsens Norsk Rhapsody No. 1. og Carl Nielsens Symfoni No. 2.

Den anerkendte violinist Christina Åstrand, der dog ikke har medicinsk baggrund, slutter sig til orkestret under Mendelssohns violin-koncert.

Billetter til koncerterne kan købes her.

Overskuddet fra koncerterne går i følge arrangørerne ubeskåret til MusikBeRiget og Center for Mental Sundhed, Odense.

  • World Doctors Orchestra blev grundlagt I 2008 og fylder 15 år i år
  • Orkestret har over 1.800 deltagende musiker-læger fra 60 lande