Skip to main content

Aalborg Symfoniorkester

Region indfører musik i alle vaccinationscentre

MUSIK: Aalborg Symfoniorkester har underholdt nordjyder, mens de er blevet vaccineret. Det har været så stor en succes, at Region Nordjylland nu indfører musik i alle vaccinationscentre.

Som noget helt særligt indgik Region Nordjylland et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus i starten af april, hvilket har betydet, at musikere fra symfoniorkestret har spillet og vil spille i vaccinationshallerne i perioden 12. til og med 20. april. 12. april var dagen, hvor Region Nordjylland vaccinerede 10.000 borgere på én dag.

Symfoniorkestret har - selvfølgelig coronasikkert - spillet i alle 11 nordjyske kommuner, og det har været en stor succes, at Region Nordjylland nu indfører musik i alle vaccinationscentre.   

Region Nordjylland har også indgået et projektsamarbejde med Aalborg Universitet, der under Musikterapiuddannelsen skal undersøge hvilken musik, der kan være gavnlig at afspille under vaccinationerne, samt hvordan musik kan afspilles til gavn for personalet i vaccinationscentrene og for de for borgere, der møder op til vaccination. Der skal eksempelvis udvikles varierende spillelister.

Projektet er lige startet, og det forventes, at musikken afprøves i regionens vaccinationscentre i løbet af maj måned, hvorefter spillelisterne udvikles og justeres i løbet af juni.

Region Nordjylland, Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus markerer den gode nyhed ved afslutningskoncerten med Aalborg Symfoniorkester i Brønderslev Hallerne, tirsdag den 20. april kl. 10-11.

Her vil samarbejdspartnerne fortælle om erfaringerne fra touren med Aalborg Symfoniorkester samt den fremadrettede musik i vaccinationscentrene. Blandt andre vil regionsformand Ulla Astman være til stede.