Skip to main content

Ricco Dyhr kører meget i bil, og bag rattet holder han af at lytte til podcast med Steffen Gram, som er god til at formidle udenrigspolitik.

Kommende direktør for kæmpesygehus havde en god dag på stadion

KULTUR-TEMPERATUR: Ricco Dyhr står fra 2024 i spidsen for et kæmpesygehus bestående af både Nykøbing Falster Sygehus og Sjællands Universitetshospital. I september måned havde han stadig tid til en tur i Parken, da Danmark slog miniputstaten San Marino i en kvalifikationskamp til EM.  

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Jeg så fodboldlandskampen Danmark-San Marino, som var en sikker sejr (4-0, red.), sammen med min datter på 17 år. Min datter spiller fodbold, og jeg elsker også fodbold, men oplevelsen var lige så meget at juble sammen med en stor teenagedatter og dele noget glæde sammen på samme måde, som da hun var lille.”

Hvilken bog/film/musik eller lignende kan du anbefale til familie og venner? 

”Det må være DR-podcasten ´Verden ifølge Gram´ Jeg transporterer mig meget rundt i bil, og den her podcast giver muligheden for at fordybe sig i udenrigspolitiske emner på en måde, så det bliver relevant for ens hverdag. Steffen Gram er en dygtig formidler.” 

Hvilken bog/film/musik vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for dit fag?

”Jeg tænker umiddelbart ’Gopler ældes baglæns’ af molekylærbiologen Nicklas Brendborg om videnskabens svar på et længere liv. Kigger man i dagspressen og magasiner, fylder sund aldring rigtig meget. Den her bog prøver at begribe det på et meget fagligt kvalificeret niveau. Det er en god bog.”  

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Det er ikke dér, min styrke ligger. Jeg kan ikke spille musik, synger ikke, danser ikke, har aldrig dyrket teater. Det tætteste på det kulturelle for mig er sportens verden. Men jeg har en bred musiksmag og kan både lide at gå på en café og høre jazzmusik og at høre rock på en festival, typisk Roskilde Festival.”

Om Ricco Dyhr, 50

  • Blev i 2016 vicedirektør på Nykøbing Falster Sygehus og året efter sygehusdirektør.
  • Før den tid var han  ansat som chefkonsulent i selve regionshuset i Sorø og arbejdede derefter nogle år som koncernsekretariatchef i Region Sjælland. 
  • Han er uddannet som 
  • Fødested: Hjørring