Bestseller-forfatter til kamp for mundbind

MEDIER: Den verdensberømte krimiforfatter, James Patterson, har lanceret sin egen kampagne for at få amerikanere til at gå med mundbind, "I care about you", hedder den. Næste skridt er at sætte annoncer i aviserne. 

James Pattersons første bidrag til sin kampagne kan blandt andet ses her på facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=995630847545506, hvor han i en kort, men inderlig video forsøger at skære igennem den voldsomme uenighed, der hersker i USA omkring mundbind:

”Jeg bærer en maske, fordi jeg er interesseret i dig. Jeg bryder mig om dig, hvis du er en republikaner. Jeg bryder mig om dig, hvis du er en demokrat,” lyder en del af hans appel i videoen.

Til Washington post siger han også, at han helt har mistet tålmodigheden med modstanden mod mundbind:

”Jeg forstår ikke, hvorfor præsident Trump ikke bare kan bide i det sure æble og sige ”se – bær en forbandet maske. Det redder liv.” Det er så enkelt.”

Patterson, der planlægger også at køre avisannoncer, som reklamerer for mundbind, siger til Washington Post, at hans engagement i sagen er blevet yderligere forstærket af en nonfiction-bog, han arbejder på om sygeplejersker.

”Hvis du taler med sygeplejersker, ville du bære en maske,” siger han, der tilføjer:

”Ikke bære mundbind svarer til at køre i beruset tilstand og gå overfor rødt lys." Patterson der kalder det ’ren og skær sindssyge’, at mundbind kan blive til en politisk diskussion.

Han kalder desuden sin kampagne for sin ’ blide måde’ at forsøge at skifte holdninger på, for han kan også forestille sig en meget hårdere kampagne:

”Jeg kunne godt se for mig, at nogen udfører public servic opgaven at få et ungt menneske med ind: 'Jeg dræbte min mor. Jeg ville ikke bære en maske.'”

  • Oprettet den .