PLO’s næstformand anbefaler TV-serie om terapeut: Den har paralleller til min hverdag

KULTUR-TEMPERATUR: For praktiserende læge Mireille Lacroix er kultur lige så meget oplevelser i hverdagen, som det er noget, man køber billet til. Skønlitteratur udfordrer hendes tålmodighed, til gengæld har serien ’Shrinking’ på Apple TV+ fået hende til at grine, samtidig med at hun fandt en faglig relevans.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Jeg var i tegneserie- og rollespilsbutikken Faraos Cigarer sammen med mit barnebarn inde i Odense. Baglokalet var fuld af folk, der spillede og malede små figurer. Det var fedt at se den form for kreativitet og fællesskab, når jeg ellers hele tiden er bekymret for, at vi gemmer os for meget bag skærmene. Kultur er for mig lige så meget det, jeg oplever omkring mig, som noget man køber billet til.” 

Hvilken bog, film eller musik anbefaler du til familie og venner? 

”Jeg er blevet for faglig inde i hovedet.  Når jeg eksempelvis læser bøger, læser jeg efterhånden mest faglitteratur. Skønlitteratur udfordrer mig lidt på min tålmodighed. Jeg har anbefalet Niels Overgaards ’Det hele handler ikke om dig’ til mange venner. Det er stoicisme for alle. Jeg skal også snart se revy i Odense med nogle venner. Det var en meget underholdende oplevelse, da jeg første gang var med til det sidste år.”

Hvilken bog, film eller lignende vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for jeres fag?

”Jeg er meget kræsen med TV-serier og ser dem sjældent færdig. Men ’Shrinking’ på Apple TV er sjov. Konceptet er en terapeut, der begynder at fortælle sine patienter, hvad han tænker. Jeg har mange samtaler som praktiserende læge og bruger mange teknikker, og andre gange benytter jeg min fingerspidsfornemmelse. Nogle gange siger man, hvad man tænker, og nogle gange ikke. Dér har serien nogle paralleller til min hverdag, selvom det selvfølgelig ender vildt overdrevet. Der kommer nogle virkelig sjove ting ud af det.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske? 

”Ja da, jeg lærte alle akkorder uden barregreb på guitar, men så kom jeg ikke længere. Jeg har gået til kor, og nu maler jeg akvareller med en veninde. Jeg går også til croquis på et åbent hold i Fåborg, det er en slags drop-in croquis. Jeg har også syet tøj engang, men det er blevet for billigt at købe det selv, så nu syr jeg det, jeg køber, om i stedet for.”

CV: Mireille Lacroix

  • Næstformand i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) siden 2019
  • Uddannet læge i 1992, praktiserende i Lægehuset i Stenstrup på Sydfyn
  • Praksiskonsulent hos psykiatrien i Region Syddanmark fra 2011-2022