Heavy metal-ordfører tilbage i Folketinget: Jeg prøver at forklare vidt og bredt om genrens kvaliteter

KULTUR-TEMPERATUR: Stinus Lindgreen er tilbage i Folketinget efter Sofie Carstens Nielsens politiske exit. Og da de radikale ordførerskaber er uddelt på ny, er Stinus Lindgreen igen blevet partiets sundhedsordfører samt ordfører for psykiatri og forebyggelse. Han er i nogle kredse også kendt som heavy metal-ordfører på grund af sin kærlighed for hård guitarmusik.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft? 

”Den seneste kulturoplevelse var en koncert med Devin Townsend i Amager Bio. Det var fantastisk. Han er en af mine absolut favoritkunstnere. En exceptionel guitarist, sanger og komponist, og hans repertoire spænder fra det hårdeste heavy metal til den roligste atmosfæriske musik – men altid med en dybde, kompleksitet og nerve, som jeg elsker.”

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?  

”Snakker vi genrer, er det klart, at jeg som officiel heavy metal-ordfører prøver at forklare vidt og bredt om kvaliteterne ved denne musikstil. Ellers prøver jeg altid at overbevise folk om Frank Zappas geni. Indenfor litteratur er jeg særligt glad for Paul Auster og Neil Gaiman.”

Hvilken bog, film eller lignende vil du anbefale til sundhedsprofessionelle, fordi den er relevant for faget? 

”Jeg vil selvfølgelig anbefale alt det ovenstående! Men skal vi over i noget mere sundhedsrelateret, er der to ting, der falder mig ind, som jeg har set for nylig. Den ene er de to dokumentarer, DR for nylig sendte om dem, der demonstrerede mod coronahåndteringen kaldet ’Oprør: Farligere end corona?’ Det var interessant at få et bedre indblik i deres bevæggrunde, da det jo i sagens natur er noget, der har fyldt meget for mig de seneste tre år, og som stadig fylder i dag. I den fiktive genre var jeg meget glad for ’The Last of Us’, der beskriver en dystopisk fremtid efter, at en pandemi har presset civilisationen til det yderste – ikke en pandemi af vira eller bakterier, men af svampe. Ideen om en muteret Cordyceps, der kan overtage en menneskelig vært, er en god variation over et kendt tema.” 

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

 ”Nej, desværre. Musik fylder rigtig meget i mit liv, men jeg har aldrig selv lært at spille. Jeg har også en forkærlighed for tegneserier og tegnede lidt som dreng, men det blev ved det. I stedet forfulgte jeg min glæde ved videnskaben.” 

CV: Stinus Lindgreen

  • Kandidat for Radikale Venstre i siden 2016
  • Tidligere formand for Epidemiudvalget
  • Medlem af bestyrelsen i Videnskabsklubben og medlem af udvalget for sundhedsinnovation og erhvervssamarbejde, Danske Regioner
  • Ph.d. i bioinformatik på Københavns Universitet og forfatter til en lang række videnskabelige artikler